22.7.2023. 22:23
1
Udruženje fudbalera stalo uz Mbappea: “Ovo je psihičko zlostavljanje”
FOTO: AP / Christophe Ena
Nakon što je Paris Saint Germain odlučio da na turneju po Aziji ne povede Kyliana Mbappea sa kojim je u tihom "ratu" oko produženja saradnje, oglasilo se saopštenjem Udruženje profesionalnih fudbalera Francuske.

Mbappe odbija da produži ugovor koji mu ističe na kraju juna 2024, a PSG sa svoje strane prijeti da mu neće dozvoliti da ode kao slobodan igrač. Donekle i očekivano, jer je klub za njega platio 165.7 miliona funti 2017. kada je došao iz Monaka, prenosi N1.

Saopštenjem se tim povodom oglasilo Udruženje profesionalnih fudbalera Francuske (UNFP).

“Fudbaleri moraju da imaju iste uslove za rad kao i svi ostali radnici. UNFP smatra da bi bilo korisno da podsjetimo menadžere da vršenje pritiska na zaposlene na način mijenjanja njihovog radnog okruženja, na primjer tako što ćete odu ili da prihvate ono što poslodavac želi spada u psihičko zlostavljanje što je po zakonima Francuske zabranjeno.

UNFP zadržava pravo da pokrene sve moguće građanske i krivične postupke pred sudom protiv klubova koji se ponašaju na ovakav način“.

(Elmedina H.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.