29.9.2023. 14:45
0
Zvanično: Bivši igrač PSV Eindhovena potpisao za Željezničar
FOTO: FK Željezničar
Bivši igrač PSV-a, Standard Liegea, Eupena i Hapoel Tel Aviva, Aleksandar Boljević, novi je fudbaler Željezničara.

Aleksandar Boljević rođen je 12. decembra 1995. godine u Podgorici. Prošao je omladinske selekcije Zete, igrao za prvi tim kao junior, a sa 19 godina prelazi u PSV gdje je igrao za U21 ekipu.

Potom odlazi u Belgiju gdje je igrao za Beveren, Standard Liege i Eupen. Posljednjih pola godine nosio je dres Hapoela iz Tel Aviva.

Boljević je povremeni reprezentativac Crne Gore za koju je odigrao 26 utakmica i postigao dva gola. Igra na poziciji krilnog fudbalera, a sa Željom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

“Veoma sam sretan zbog dolaska u najveći klub u BiH. Željo je simbol ove države i zbog navijača i veličine kluba sam ponajviše došao. Od prvog kontakta sam detaljnije pratio klub, gledao sam utakmice, vidim dobru ekipu i dobrog trenera i nadam se da ću svojim igrama pomoći u ostvarivanju ciljeva”, kazao je Boljević, prenosi N1.

(Elmedina H.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.