1.12.2023. 13:47
0
Niko nije odgovarao za smrt Vedrana Puljića: Oliver Knezović ponovo oslobođen u ponovljenom suđenju
FOTO: screenshot
Oliver Knezović je i na ponovljenom suđenju u petak na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno oslobođen za krivično djelo pokušaj ubistva.

Riječ je pucnjavi u kojoj je ubijen navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić.

On je ubijen tokom navijačkih nereda 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu, prenosi Jabuka.tv.

Sudija Zoran Ivanišević ponovo je donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubistva nakon što je Visoki krivični sud Republike Hrvatske krajem septembra 2023. vratio ovaj slučaj prvostepenom sudu.

Podsjetimo, Visoki krivični sud RH je Knezoviću za opće opasnu radnju smanjio kaznu s četiri na dvije godine od kojih će jednu morati provesti u zatvoru dok je druga godina uvjetna s rokom od tri godine.

Nakon tučnjave, u pucnjavi je ubijen 24-godišnji Vedran Puljić, a povrijeđeno je više osoba. Knezović je tokom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca.

Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji advokata otišao u policijsku stanicu u Zagrebu.

U početku mu se sudilo za ubistvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubistva, ali u septembru 2017. godine Županijsko državno tužilaštvo je nakon vještačenja izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva djela - pokušaj ubistva, ne navodeći koga, i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U obrazloženju prvostepene presude sudac Ivanišević je naveo da je više policajaca tokom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak kako se branio.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.