30.1.2024. 11:34
0
Bivši trener Crvene zvezde i njegovi pomoćnici tužili klub
Barak Bakhar je navodno predao tužbu FIFA protiv Crvene zvezde, potvrđeno je izraelskom portalu “One”.

Prema pisanju Izraelaca, nije Bahar jedini koji je podneo tužbu, već su tu i njegovi pomoćnici, koji su sa njim bili u Zvezdi – Gaj Serfati, Gaj Vajzinger i Adam Dejvid, prenos N1.

“Bakhar je podnio tužbu preko svog advokata Morana Meirija. Imao je ugovor sa Zvezdom na tri godine, što mu je omogućilo da direktno tuži klub FIFA“, navedeno je na portalu “One“.

Bakhar i njegovi pomoćnici traže od Crvene zvezde više miliona eura za plate koje nisu isplaćene na vrijeme, kao i sve što im sljeduje za preostale zarade po ugovoru od tri godine.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde je nakon otkaza Bakharu istakao da će ga beogradski klub plaćati dok ne nađe novi posao, ali vjerovatno ni na Marakani nisu baš očekivali da će doći do sudskog spora.

Bakhar sada pokušava da zaštiti svoja prava, kao i njegovi pomoćnici, a u narednim danima i sedmicama očekuje se i odluka FIFA.

Izraelski mediji, konkretnije sajt “Israelhayom“, naglasio je da je menadžer Baraka Bakhara prilikom skalapanja dogovora insistirao da nema klauzule o raskidu i da Crvena zvezda mora da plati sve doskorašnjem treneru.

Isti medij istakao je da je Bakharova plata milion i po eura neto, ne računajući bonuse.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.