3.2.2024. 14:30
0
Ikona Borussije Dortmund napušta Westfalen nakon 12 godina, titula prvaka ostaje neostvarena želja
Legendarni fudbaler Borussije Dortmund Markco Reus vjerovatno neće dobiti novi ugovor, što znači da će poslije ove sezone napustiti ekipu “Crno-žutih”.

Ova vijest je stigla iz redova najpoznatijeg njemačkog sportskog magazina “Bild”.

Reus je ove sezone odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, u kojima je postigao šest pogodaka i dodao tri asistencije. A kao novi-stari klub se spominje Borussia Monchengladbach odakle je prije 12 godina i stigao u Dortmund. Reus je, inače, “dijete” Borussije Dortmund, ali kako se tada nije uspio nametnuti u prvom timu, posuđen je drugoj Borussiji, iz koje se vratio u matični klub.

Marco Reus će svim navijačima Borussije Dortmund ostati u srcima, jer je za razliku od većine njegovih saigrača, odlučio je da nikada neće otići ni u jedan drugi klub, posebno ne u Bayern Munchen, što je redovna pojava u njemačkom fudbalu.

Reus je sa Borussijom Dortmund osvojio dva Kupa Njemačke i tri Superkupa, uspio da igra i finale Lige prvaka, a jedino što je nedostajalo je bila titula prvaka Njemačke, koju “Žuto-crni” nisu dugo vidjeli, i koja im je u prošloj sezoni izmakla u posljednjem kolu na dramatičan način, prenosi SC Sport.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.