10.2.2024. 20:45
0
La Liga: Real Madrid pregazio Gironu u direktnom okršaju za prvo mjesto
U utakmici koja je trebala predstavljati derbi, jer se ipak radi o dvije provoplasirane ekipe La Lige, madridski Real je pošteno isprašio Gironu i pokazao ko je trenutno glavni u Španiji.

Tim Carla Ancelottija je poslije dugo vremena odigrao perfektan meč, a kada je tako, malo ko na planeti može da mu se odupre. Girona igra sezonu iz snova, ali večeras je “udarila u zid” i vidjela šta znači vrhunski nivo.

Riješio je Real da pokaže Gironi da je titula za nju ipak neuhvatljiva, od prvog minuta je “mljeo” Katalonce i na krilima raspoloženog Viniciusa je zabilježio možda i krucijalni trijumf u prvenstvu.

Madriđani su od starta jurnuli ka golu Girone, napadali su sa svih strana i poveli u šestom minutu. Vinicius je primio loptu na lijevom boku pored zemljaka Yana Couta, zalomio ka sredini i onda raspalio “kao iz topa” sa 25 metara i na fantastičan način pogodio sam suprotni ugao, za 1:0.

Ništa se na terenu nije promijenilo poslije ovog pogotka, Real je dominirao, Girona bila potpuno nemoćna, drugi gol je “visio u vazduhu” i pao je u 35. minutu.

Vinicius je tada izveo jedan od najljepših poteza u sezoni i na izvanredan način, spoljnom sa lijeve strane, poslao loptu u prazan prostor za Bellinghama. Englez je utrčao “kao metak”, obišao golmana Gazzanigu i rutinski pogodio mrežu za 2:0.

I drugo poluvreme je krenulo u istom ritmu. Real je gospodario terenom, Vinicius je “maltretirao” Couta, a treći gol je postignut u 54. minutu.

Vinicius je po ko zna koji put predriblao nesretnog Couta, uletio u kazneni prostor, šutirao iz ne baš lake pozicije, Gazzaniga je odbranio i kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Bellingham i sproveo je u mrežu, za 3:0.

Odmah nakog ovog gola je Bellingham zbog povrede skočnog zgloba izašao iz igre i svoje mjesto ustupio Brahimu Diazu.

Novi pogodak je Real postigao u 61. minutu. Vinicius je na svojoj polovini izvršio presing na katastrofalnog Couta, oduzeo mu je loptu i odmah je proslijedio do Rodryga, koji se sa centra stuštio ka golu i udarcem sa 16 metara matirao Gazzanigu, za 4:0.

U 90. minutu je Real dobio penal, pošto je kriminalni Couto sapleo mladog Turčina Gulera, koji je dobio šansu da igra u finišu meča. Odgovornost je preuzeo Joselu i uzdrmao stativu.

Girona je utakmicu završila bez šuta u okvir gola.

Standings provided by Sofascore



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.