20.2.2024. 10:23
0
Nastavlja se osmina finala Lige prvaka: Spektakl u najavi u Milanu. U drugom meču večeri susreću se PSV i Borussia
Ljubitelji fudbala širom svijeta i večeras će uživati u čarima Lige evropskih prvaka.

Na programu su prvi mečevi dvije utakmice osmine finala, koji se igraju od 21 sat.

Derbi večeri u Milanu igraju Inter i Atletico Madrid, dok će u drugom susretu snage odmjeriti PSV i Borussia Dortmund.

Ovo će biti prvi zvanični okršaj Intera i Atletica još od finala UEFA Superkupa 2010. godine. U posljednjih šest okršaja eliminacione runde protiv Italijana, Madriđani su prošli dalje u pet navrata.

Zanimljivo će biti i u drugom duelu. Sudeći po formi u proteklom periodu, obje ekipe dočekuju duel u Eindhovenu u dobrom raspoloženju. PSV igra fantastično u domaćem prvenstvu, sa omjerom od 20 pobjeda, dva remija i bez poraza. Ovo je peti nastup PSV-a u nokaut rundi Lige prvaka, odnosno tek drugo u posljednjih 17 sezona.

S druge strane, statistika nije na strani njemačkog tima. Milioneri su u posljednjih devet okršaja nokaut faze doživjeli eliminaciju u čak osam navrata.

Osmina finala, prve utakmice

Utorak

Inter – Atletico Madrid; 21 sat
PSV – Borussia Dortmund; 21 sat

Srijeda

Porto – Arsenal; 21 sat
Napoli – Barcelona; 21 sat

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.