22.5.2024. 22:50
0
Bayer konačno poražen i to na kakav način: Atalanta je osvajač Evropa lige!
Fudbaleri Atalanta osvajači su UEFA Evropske lige.

Italijanski klub za koji nastupa Sead Kolašinac, fudbalski A reprezentacija Bosne hercegovine, večeras je u finalu u Dublinu savladao Bayer Leverkusen sa 3:0, a junak večeri je Ademola Lookman.

Nigerijac je kompletirao hat-trick. Pogađao je u 12, 26. i 75. minuti, a bio je pravi penicilin za odbranu Apotekara.

Atalanta je večeras u Irskoj prekinula veliku seriju Bayera. Novi njemački prvak ove sezone ne zna za poraz. Izabranici Xabija Alonsa nanizali su 51 utakmicu u svim takmičenjima i nedostajala su im još dva trijumfa (večeras i Kaiserslautern u finalu Kupa Njemačke) da nevjerovatnu sezonu okončaju bez poraza.

No, Atalanta je bila nepremostiva prepreka, a Kolašinac i društvo znali su kako zaustaviti Alonsov stroj.

Atalanti je ovo prvi evropski trofej, a njhov trener Gian Piero Gasperini osvojio je prvi pehar u dosadašnjoj karijeri. 

Nakon što je propustio pet susreta zbog povrede mišića, naš reprezentativac zaigrao je u finalu od prve minute. Odigrao je sjajno u prvih 45 minuta, u kojem njegova Atalanta vodila sa 2:0, ali je na poluvremenu ostao u svlačionici zbog povrede, te je upitan za prijateljske utakmice A reprezentacije BiH. Sergej Barbarez, selektor Zmajeva, pozvao ga je za mečeve protiv Engleske (3. juni) i Italije (9. juni), ali je pitanje da li će se oporaviti do okupljanja.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.