25.5.2024. 18:39
0
Iz Armenije stigle razočaravajuće vijesti za novog prvaka Bosne i Hercegovine: Nada za nositelja u kvalifikacijama za Ligu prvaka i dalje postoji
Fudbaleri Pyunika osvojili su prvenstvo Armenije, što je razočaralo navijače banjalučkog Borca. Gostujućom pobjedom kod Shiraka (1:0) potvrdili su prvu poziciju koju su preuzeli u prošlom kolu od najvećeg ovosezonskog rivala, ekipe Noah. Jedini gol na utakmici postigao je Dashyan u 54. minuti.

Šampionska titula Pyunika razočarala je sve u redovima Borca. Prvak Bosne i Hercegovine “bori” se za status nositelja u žrijebu prvog pretkola UEFA Lige prvaka, koji je zakazan za 18. juni. Banjalučani su navijali za ekipu Noaha, koja ima lošiji koeficijent. Prema trenutnom stanju, ostala je još samo jedna šansa da Borac bude nositelj.

Da bi Borac imao šansu za status nositelja, potrebno je da Real Madrid osvoji Ligu prvaka i da dođe do određenih pomjeranja ekipa sa boljim koeficijentom. Međutim, da bi se u finalu Lige prvaka navijalo za Real Madrid, potrebno je da sutra u Albaniji titulu ne osvoji ekipa Partizani. Ako se rezultat iz Albanije ne poklopi, Borac bi bio drugi ispod crte i ne bi im pomogla ni pobjeda Kraljeva u Ligi prvaka protiv Borussije Dortmund.

Dres prvaka Armenije nose Luka Juričić, bivši napadač Željezničara, i Tarik Isić, koji je nosio dres Veleža.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.