29.5.2024. 14:18
0
Hansi Flick je novi trener Barcelone
FOTO: fc barcelona
Njemački stručnjak Hansi Flick novi je trener Barcelone.

Katalonski klub je putem zvanične stranice potvrdio imenovanje Hansija Flicka, koji će na klupi ovog tima zamijeniti Xavija Hernandeza.

Flick je prošle sedmice imao sastanak s Decom i Bojanom Krkićem i pokazao je veliki interes za dolaskom u Barcelonu, te je navodno pristao i na manju platu od one koju je imao Xavi samo da bi došao u katalonski klub.

Katalonci su potvrdili da je Flick potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Zanimljivo je da je Hansi Flick bio trener Bayerna kada je ovaj klub u Ligi prvaka savladao Barcelonu sa nevjerovatnih 8:2 u sezoni 2019/2020.

Hansi Flick (59) je u karijeri kao trener vodio FC Bammental, Hoffenheim i Bayern, a posljednji angažman je imao kao selektor Njemačke. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.