9.6.2024. 12:46
0
'Divljak na djelu': Uhapšen huligan iz Foče koji je jučer udario dijete iz visočke Bosne tokom utakmice
Huligan koji je tokom utakmice između juniora “Sutjeske” i “Bosne” iz Visokog utrčao na teren i udario gostujućeg nogometaša uhapšen je, potvrđeno je “Avazu” u Policijskoj upravi Foča.

Portali su jučer objavili i video snimak napada na stadionu u Foči, na kojem se vidi osoba koja je ušla na teren i nogom u lice udarila maloljetnog Ibrahima Osmanovića, u trenutku dok je ležao na travi.

- Lice M.D. iz Foče je lišeno slobode i po obavještenju tužioca prema njemu se preduzimaju kriminalističke mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela “Tjelesna povreda” – kazali su nam u PU Foča.

Incident se dogodio na utakmici Omladinske lige BiH grupa Centar 1 “Sutjeska” – “Bosna”, koja je prekinuta nakon što je manja grupa “navijača” utrčala u teren. Povrijeđeni nogometaš je zbrinut u fočanskoj bolnici, nakon čega je dao izjavu u policiji.

Oglasili su se i iz FK “Sutjeska”, uputivši izvinjenje gostima i izrazivši ogorčenje zbog ovog događaja.

- Ovaj incident je naštetio ugledu našeg kluba i grada iz kojeg dolazimo i nadamo se da neće ostaviti dalekosežne posljedice po nas kao sportski kolektiv. Od nadležnih ograna zahtijevamo da vinovnik današnjeg napada na igrače Visokog bude oštro kažnjen, jer nikada nismo i nećemo podržavati ma kakvo sprovođenje sile na terenu i van njega. Sa navijačkom grupom “Haveri” imamo odličnu saradnju i pravi navijači “Sutjeske” vole svoj klub kojem nikada ne bi nanijeli štetu, te tako isključujemo da su navijači vinovnici ovog incidenta, već isključivo pojedinac koji ne voli svoj klub. Upućujemo iskreno izvinjenje našim prijateljima iz NK “Bosna”, Ibrahimu želimo što brži oporavak i nadamo se da se ovako nešto nikada više neće desiti ne samo na stadionu kraj Ćehotine, nego na ma kom terenu u Bosni i Hercegovini – naveli su, pored ostalog, u saopćenju.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.