18.6.2024. 20:12
0
Turska fantastičnim golovima savladala Gruziju
FOTO: screenshot/x/@euro2024
Fudbalske reprezentacije Turske i Gruzije odmjerile su snage u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon 90 minuta igre, reprezentacija Turske je teže nego očekivano pobijedila Gruziju rezultatom 3:1.

Spektakularnim golovima Muldura i Gulera izabranici Vincenza Montelle savladali su Gruziju. Osim sjajnih golova ovaj meč obilježio je "milimetarski" ofsajd, te historijski gol gruzijaca.

Turska je povela u 25. minuti kada je euro-gol postigao Mert Muldur. Dvije minute kasnije mrežu gruzijskog gola zatresao je i Yildiz, ali se umiješao VAR i poništo gol zbog ofsajda. U "nedozvoljenoj poziciji" bio je vrh kopačke napadača Juventusa.

Gruzija je izjednačila u 32. minuti, kada je Mikautadze postigao prvi, historijski gol za svoju zemlju na Evropskom prvenstvu.

Turci su napadali, redale su se šanse pred golom Mamardashvilija, a lonačnih 2:1 postavio je Arda Guler fenomenalnim golom u 65. minuti kada ni sjajni golman Valencije nije mogao ništa.

Gruzija je u 93. i 96. minuti imala stopostotne prilike. Prvo je Kochorashvili sa nekoliko metara promašio gol, a onda je Akaydin izblokirao udarac Davitashvilija.

Potom je uslijedila kontra, a Akturkoglu na prazan gol pogodio za konačnih 3:1.

Iako je Turska bila postavljena kao veliki favorit pred početak susreta, selekcija Gruzije se pokazala da nije nimalo naivna i da će moći svima napraviti probleme.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.