30.6.2024. 21:25
3
Nihad Aličković obišao brata ubijene Nermine: "Pomoći ćemo na svaki način"
FOTO: Crna-Hronika.info
Zog ubistva 38-godišnje supruge Nermine, uhapšen je Goran Ravlić, njen suprug, i svekrva Ledžiba Ravlić kao i pomagač.

Femicid se desio na 7. spratu sarajevskog nebodera u ulici Kolodvorska broj 13. Nesretna Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela voljene Nermine.

Nermina Krajina – Ravlić bila je aktivista pokreta “AntiDayton”. Voljela je svoj grad, državu i patriotski je podržavala ističe Nihad Aličković ispred pokreta koji je odlučio da posjeti njenog brata.

U nastavku prenosimo njegovu poruku:

“Danas smo prije svega kao ljudi, kao insani, kao prijatelji, a onda i kolege ubijene Nermine Krajina, obišli njenog najbližeg srodnika Nermina Krajinu. Nermin je evidentno skrhan i još uvijek u šoku kao i sav komšiluk koji živi u blizini i koji je poznavao Nerminu i njene rahmetli roditelje.

Došli smo da obiđemo brata i pružimo mu podršku i pomoć u bilo kojem obliku da je potrebna. Najbolje od svega je to što je komšiluk Nermina jako pouzdan i povezan pa su mu oni 24 sata na usluzi ali i bliži dio familije.

AntiDayton pokret će snositi troškove preuzimanja i prevoza tijela, dženaze, gasulhane i svega što bide potrebno za ubijenu Nerminu kako bi bratu Nerminu olakšali i ostatku familije. U ovakvim situacijama svaki trošak je veliki.

Ono što mogu da zaključim je da je ovo izizetno brutalno i svirepo ubistvo.

Goran, muž ubijene Nermine je u utorak naveče oko 22:00 sata došao “onako” da obiđe Nermininog brata i s njim popije kafu, što je bilo čudno jer to inače nije nikada radio kako su se njih dvoje vjenčali. Očigledno je da je to bio pokušaj stvaranja alibija jer je s njim na toj kafi bio prisutan i osumnjičeni rođak Latif Jašarević koji je takođe priveden pod sumnjom za pomaganje i prikrivanje krivičnog djela ubistva. Po tome je vrlo moguće da je Nermina čak ubijena u ponedjeljak ili nekada u toku dana utorka kada je Goran došao kod Nermina na kafu. Te detalje ćemo svi znati nakon što bude završena obdukcija i istraga od strane nadležnih organa te detalji budu pušteni u javnost.

Takođe ono što je najškakljivija stvar trenutno koju želim da naglasim je da postoji mogućnost da bi majka mogla uzeti djelo ubistva na sebe te da prvoosumnjiženi za ovaj zločin Goran, njen sin bude oslobođen te optužbe a osuđen možda ssmo za djelo prikrivanja i slično što bi bilo nečuveno i prljavo. Nadam se i želim da vjerujem istražnim organima da će svoj posao uraditi kako treba, želim da vjerujem u te ljude koki nisu uzalud valjda grijali stolice učeći svoje škole da bi im se tako nešto moglo provući.

Veliki broj građana je upućen u detalje kojo su postali javni ali molim i sve one koji apsolutno nikakva saznanja nemaju da ništa ne pišu jer samo otežavaju cijelu situaciju njenom bratu i ostalim članovima familije.

Dženaza ubijene Nermine bi mogla biti utorak ili srijedu ali ćemo naknadno objaviti sve detalje kada budu dostupni. U svakom slučaju pozivamo građane da dođu na ovu tužnu dženazu. Pozivamo građane da isprate još jednu mladu djevojku koja je bila žrtva terora i nasilja i svirepog ubistva na kraju. Nakon samo par mjeseci braka je ubijena. Iako je Gorana koji se sumnjiči za njeno ubistvo poznavala jako dugo čak i od malena, tek su prije nekoliko mjeseci stupili u ozbiljan kontakt i vjenčali se. A onda šok za sve građane Sarajeva”, poručio je Alićković za Crnu Hroniku.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.