20.6.2024. 8:35
1
Srbija prijeti napuštanjem Eura nakon dešavanja na utakmici Hrvatske i Albanije
FOTO: ilustracija
Fudbalski savez Srbije će tražiti od UEFA-e najstrožije kazne za Hrvatsku i Albaniju, čiji su navijači skandirali "Ubij Srbina", potvrdio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

FSS će zahtijevati od UEFA najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja. Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači - rekao je Šurbatović .

On je kazao kako će FSS uputiti apel UEFA-i povodom scena s jučerašnjeg meča Hrvatske i Albanije (2:2).

Inače, UEFA je kaznila Srbiju zbog dešavanja na meču s Engleskom.

Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo.
Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda - naveo je on.

(Erna H.) 

SRBIJAEURO
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.