2.7.2024. 22:52
1
EURO: Turska nakon velike drame u četvrtini finala
Fudbalska reprezentacija Turske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je večeras u Leipzigu savladala Austriju sa 2:1.

Turci su se večeras osvetili Austrijancima za debakl iz marta ove godine, kada su u Beču od istog protivnika izgubili sa 1:6.

Izabranici Vincenza Montelle sjajno su otvorili utakmicu i već u 57. sekundi došli u vodstvo.

Nakon kornera odbrana Austrije je bila smušena, što koristi Merih Demiral i zakucava loptu u mrežu. Već u 5. minuti moglo biti 1:1.

Nakon ubačaja iz kornera lopta je prošla kroz gužvu na nekoliko metra od gola, ali niko od Austrijanaca nije uspio skrenuti u mrežu. Najbliže je bio Baumgartner na drugoj stativi, ali u posljednji tren reagovao je jedan defanzivac Turske.

Potom je nakon kornera prijetio Lienhart, koji je bio najviši u skoku, ali je šutirao pored gola.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Baumgartner se našao u prilici nakon centaršuta Poscha. Sa igračem na leđima šutirao je pored gola.

Na otvraanju drugog dijela stopostotona prilika za Austriju, šutirao je Arnautović, ali je golman Turske odbranio njegov pokušaj.

Turci su prednost udvostručili u 59. minuti. Guler je ubacio iz kornera, a Demiral nadskočio svoje čuvare i udvostručio prednost svoga tima.

Sedam minuta kasnije Austrija je smanjila na 2:1, a strijelac je bio Michael Gregoritsch na asistenciju Poscha.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.