4.7.2024. 21:58
0
Bizarna situacija: Morali zakucati u svoj koš da bi ostali u trci za Olimpijske igre
Bizarna situacija dogodila se na utakmici Gruzije i Filipina u košarkaškim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Gruzija je morala pobijediti barem 19 razlike kako bi prošla u dalju fazu takmičenja, no tri sekunde prije kraja vodila je tek dva razlike, a Filipinci su imali za izvesti jedno slobodno bacanje.

Gruzijanci su se tada dosjetili zanimljivog rješenja. Ako filipinski košarkaš promaši slobodno bacanje, Gruzija bi mogla sama sebi dati koš i tako odvesti utakmicu u produžetak gdje bi dobila dodatnih pet minuta za pokušati stvoriti prednost od 19 razlike. Bio bi to vrlo težak zadatak, ali kakva-takva šansa bi postojala.

Filipinac Kris Njusam je zaista promašio slobodno bacanje, a gruzijanski centar Goga Bitadze je znao što mu je činiti - mora zabiti na svoj koš. To je i pokušao napraviti tako što je išao na zakucavanje nakon što je uhvatio skok, ali je promašio.

Imao je centar Orlando Medžika možda i vremena za još jedan pokušaj, ali se ipak pomirio s rezultatom, prenosi Sportklub.

Polufinale turnira u Rigi tako su izborili domaćin Latvija i Filipini, a uz njih su to u drugoj grupi napravili Brazil i Kamerun.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.