22.7.2024. 16:57
0
Željezničar pojačava napad: Reprezentativac Estonije dolazi na Grbavicu?
FOTO: Screenshot/x
FK Željezničar ovog je ljeta u značajnoj mjeri promijenio igrački kadar, a čini se da dolasci na Grbavici nisu gotovi.

Denis Ćorić i njegovi saradnici aktivno rade na sastavljanju najbolje moguće ekipe pred izazove koje donosi sljedeća sezona.

Kako nezvanično saznajemo, FK Željezničar je u kontaktu sa estonskim napadačem Erikom Sorgom (25).

Ovaj ofanzivac trenutno je slobodan igrač, a posljednji angažman imao je u Sumgayitu iz Azerbejdžana.

Svoju karijeru je započeo u Flori Tallinn, s kojom je osvojio dvije titule prvaka Estonije. Sorga je u sezoni 2018/2019 bio proglašen za najboljeg strijelca estonske prve lige kada je postigao 31 pogodak.

Nakon dobrih igara u Estoniji, u januaru 2020. godine, Erik Sorga se pridružio američkom klubu D.C. United iz MLS-a. Također je nastupao za VVV-Venlo, IFK Göteborg i Lokomotiv Plovdiv.

Sorga ima i reprezentativno iskustvo. Za seniorsku reprezentaciju Estonije debitovao je u junu 2019. godine, skupio je 30 nastupa i postigao 4 pogotka.

Plavi će do početka prvenstva odigrati još tri pripremna susreta. Prvi rival će u srijedu biti HNK Kruševo, prošlosezonski prvak Druge lige Jug. Već u subotu, Željezničar će odigrati generalku protiv FK Tuzla City na glavnom terenu Grbavice od 18 sati.

Dan kasnije, Željezničar će imati zanimljivo gostovanje. Rival je NK Orahovica, klub koji slavi 50 godina postojanja, a za rođendan im na megdan stiže upravo Željezničar.

Meč se igra u nedjelju, 28. jula, i nema sumnje da će to biti pravi spektakl u režiji domaćina, člana Druge lige FBiH grupa Sjever.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.