29.7.2024. 13:58
0
Ove godine počinju radovi na južnoj tribini stadiona Grbavica
FOTO: N1
Radovi na izgradnji južne tribine stadiona Grbavica počet će ove godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije kojoj su prisustvovali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, te predsjednik i direktorica FK Željezničar Admir Tunović i Amira Bajrović-Uzunović.

Konkretni datumi početka radova na stadionu Željezničara nisu precizirani. Ministar Magoda je naglasio da FK Željezničar ima veliki značaj za sve građane i jedan je od oslonaca sporta u Sarajevu, te da će njegovo ministarstvo nastaviti pružati podršku ovom klubu i u budućnosti.

“Prošla sezona je bila teška, ali stojimo uz klub i tako će uvijek biti. Teško je bilo u proteklom periodu sarađivati sa četiri različite uprave, ali vjerujem da je tome došao kraj. Imali smo niz ohrabrujućih sastanaka i vjerujem da ćemo ispuniti sve što smo obećali”, rekao je Magoda.

Predsjednik FK Željezničar Admir Tunović naglasio je da su sve obaveze završene kada je u pitanju izgradnja južne tribine, te da će 15. augusta biti predan revidirani projekat. Podjetio je da uprava radi na nekoliko projekata u okolini stadiona Grbavica, te da se na taj način želi odužiti za podršku vjernih navijača Željezničara.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović uručio je klubu građevinsku dozvolu, ističući da su stvoreni svi uslovi za početak radova.

“Općina Novo Sarajevo je u rekordnom roku završila sve što je bilo potrebno”, rekao je Tanović.

Magoda je dodao da izgradnja juga više nije san već stvarnost.

“Najvažnije je da se ove godine završi tenderska nabavka”, rekao je Magoda, ističući da očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem radova do kraja 2024. godine.

Fudbaleri Željezničara trenutno se pripremaju za novu sezonu šampionata Bosne i Hercegovine, gdje će u 1. kolu, koje je na rasporedu 3. augusta, dočekati Široki Brijeg.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.