9.9.2024. 8:46
0
Barbarez objasnio zašto je Hadžikadunić završio na tribinama protiv Holandije
FOTO: Screenshot/nova bh
U uvodnoj utakmici grupe A3 Lige nacija, fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je sinoć od Nizozemske sa 2:5.

Kako piše njemački Bild jedan od najvećih gubitnika bio je Dennis Hadžikadunić. Cenztralni bek HSV-a nije ušao ni u sastav od 23 igrača BiH. Selektor Sergej Barbarez (52) "protjerao" ga je na tribine.

Šta se dogodilo? Barbarez, jedan od velikih heroja nedavne prošlosti HSV-a sa 76 golova u 216 takmičarskih utakmica za Hamburg između 2000. i 2006, objašnjava novonastalu situaciju za Bild.

- Nismo bili zadovoljni Dennisom iz sportskih razloga. Zato je trenerski tim protiv Nizozemaca odlučio bez njega - kazao je Barbarez.

Bild navodi da je navodno Hadžikadunić djelovao bezvoljno i nemotivisano.

Osim Barbareza, u odlučivanje su bili uključeni njegovi pomoćnici Ninoslav Milenković (46), Zlatan Bajramović (45) i Mirko Hrgović (45). Nisu uzete u obzir prošle utakmice HSV-a, već razdoblje s reprezentacijom.

Ali, BIld piše da ima nade za našeg defanzivca visokog 1,91 metar.

- To je samo jedna utakmica. Svako zaslužuje novu priliku - rekao je Barbarez.

Zmajevi su stigli u Budimpeštu i odradili su prvi trening pred utakmicu 2. kola Lige nacija protiv Mađarske koja se igra u utorak (10. septembra).

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.