31.7.2024. 22:56
0
PAOK pobijedio u Banjoj Luci i poslao Borac u Evropsku ligu
Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su od PAOK-a rezultatom 0:1 na "Gradskom stadionu", te su s ukupnih 2:4 ispali iz 2. pretkola Lige prvaka. Banjalučani će svoj evropski put nastaviti u Evropskoj ligi, prenosi Avaz.

Borac nije uspio napraviti veliko iznenađenje, a utakmica u Banjoj Luci nije ni obilovala s mnogo velikih prilika. Čak i one koje su kreirane, većinom su bile djelo igrača grčkog prvaka. 

Ključni trenutak se desio u 25. minuti kada je Ozdoev uposlio Thomasa Murga, koji je lijepo plasiranim udarcem zatresao mrežu golmana Šiškovskog. 

Imao je Murg priliku desetak minuta kasnije u potpunosti zapečatiti sudbinu Banjalučana, ali njegov udarac s 20-ak metara završio je tik pored stative.

Prijetio je PAOK do kraja preko Taisona i Konstanteliasa, ali nije bilo promjene rezultata. Napadi Borca su izgledali veoma loše, te nisu uopće prijetili protivničkom golu na nivou koji je potreban da bi se napravilo čudo razmjera koji je bio potreban banjalučkom timu. 

Banjalučani sad svoj put nastavljaju u Evropskoj ligi gdje će igrati sa ekipom Klaksvika, koji dolazi s Farskih Otoka i prošle godine je bio jedno od najvećih iznenađenja. 

PAOK, s druge strane, put nastavlja u 3. pretkolu Lige prvaka.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.