2.8.2024. 11:42
0
Ćorić i Boljević najavili susret protiv Širokog: Mi smo Željo, igramo na Grbavici i idemo na pobjedu
FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba
Fudbaleri Željezničara novu sezonu otvorit će u subotu od 21 sat na Grbavici, gdje će ugostiti Široki Brijeg.

Meč protiv tima sa Pecare najavili su trener trener Denis Ćorić i prvotimac Aleksandar Boljević.

- Sutrašnja utakmica je otvaranje nove sezone i želimo biti dobri. Želimo biti pravi Željo. Široki Brijeg dobro poznajem, a i oni nas. Želimo se predstaviti dobro i da publika uživa i bude zadovoljna. Pozivam navijače da dođu u što većem broju - kazao je Ćorić, dodavši:

- Što se tiče otvaranja sezone, opet ponavljam, prva dva, tri kola se ekipe traže. Ne samo mi, nego svi. Široki poznajem, kvalitetni su, iskusni, imaju odličnog trenera i to je klub koji ne želi ponoviti prošlu sezonu. Respekt njima svima, ali mi smo Željo. Igramo kući, želimo pobjedu. Jednostavno to je moj stil i način vođenja - naglasio je Ćorić.

Strateg Plavih naglasio je kako želi vratiti Plave u vrh bh. fudbala.

- Svaki trener teži ka tome da napreduje. Došao sam da vratimo Želju gdje mu je mjesto. Neće biti lako. Pobjednik sam u duši, to govorim igračima, a kako će to biti vidjet ćemo - poručio je Ćorić, a govorio je i o rosteru, te mladim igračima:

- Imamo određenih problema pred sutra. Večeras je trening pa ćemo imati jasniju sliku. Imamo 25 momaka, svi će dati maksimum i svima vjerujem. Pobornik sam mladih igrača, oni mi to vrate. Imamo Željinu djecu, ja im vjerujem i dobit će priliku. Vjerujem u njih i treba ih prvo istrpiti. Ne postaje se igrač preko noći.

Strateg Želje govorio je i o potencijalnim pojačanjima.

- Dovodimo u skladu s našim mogućnostima. Trebaju nam dva, tri igrača, ali nećemo srljati. Želimo igrače koji će dati doprinos i da ćemo brzo to riješiti. Želim te igrače što prije, ali strpljiv sam. Neću kukati, želimo da svi zajedno pokažemo zašto smo u Želji - zaključio je Ćorić.

Optimista je i Boljević, koji hvali atmosferu u ekipi, a dotakao se i VAR-a koji će se koristiti u PLBiH.

- Prošli smo odlične pripreme i sve želimo da prenesemo na teren. Atmosfera je sjajna, a neka tako bude i sutra. Upoznati smo sa VAR-om, nadam se da ćemo se brzo prilagoditi - kazao je crnogorski internacionalac, dodavši šta očekuje od sebe u novoj sezoni:

- U prošloj sezoni sam problema, sada sam odradio cijele pripreme bez povreda i očekujem više od sebe. Šta god šef kaže uradit ću i uvijek dati maksimum.

Meč na Grbavici igra se od 21 sat, uz direktan TV prijenos na Arena Sport, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.