3.8.2024. 20:26
0
Tegeltija i Bajrović analizirali sportske klubove - po nacionalnoj osnovi
FOTO: N1
U javnom životu Bosne i Hercegovine politika se često i vrlo rado vodi oko svega, pa tako i oko sporta. Bivši federalni ministar Reuf Bajrović i bivši predsjednik FK Borac, a sadašnji savjetnik Milorada Dodika, Milan Tegeltija imali su razmjenu mišljenja na društvenim mrežama.

Naime, Reuf Bajrović objavio je kako su sportske saveze u Bosni i Hercegovini preuzele stranke SNSD i HDZ.

“HDZ-SNSD sportski klubovi dominiraju u fudbalu, košarci, rukometu itd. zato što su te stranke preuzele sportske saveze. Isto je u medijima i kulturi”, napisao je Bajrović.

“Netačno! Dominacija srpskih i hrvatskih klubova je posljedica puno ozbiljnijeg pristupa profesionalnom sportu. Nezdravost sredine, sitne šićardžije, nepodnošljivost, prevara i nedostatak strpljivog dugoročnog sistematskog pristupa sarajevske klubove drži na sportskoj margini u BIH”, odgovorio je savjetnik Milorada Dodika, koji je Tegeltiju i doveo na poziciju predsjednika Borca.

Ovo nije prvi put da Tegeltija tvrdi da vlada dominacija klubova sa “srpskim, ili hrvatskim” predznakom, iako su i Borac i Zrinjski, i bilo koji drugi klub osnovan u Bosni i Hercegovini zapravo bosanskohercegovački klubovi, dominiraju jer smatra da je “Sarajevo disfunkcionalna sredina”.

Inače, Milan Tegeltija je na čelo FK Borac došao kada je Vlada Republike Srpske početkom 2023. godine faktički spasila klub od gašenja zbog dugovanja od oko dva miliona maraka. Sa uplatom sredstava na mjesto prvog čovjeka FK Borac došao je i Milan Tegeltija, koji je nakon jedne polusezone napustio Borac, piše N1. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.