1.9.2024. 8:29
0
Borac pronašao pojačanje za Evropu: U Banjaluku stiže bivši napadač Standarda, Sheriffa...
Ekipa Borca bila je jako blizu plasmana u ligašku fazu Evropske lige, ali penali protiv Ferencvaroša otišli su u korist tima iz Mađarske prije nekoliko dana.

Tako će nogometaši Borca ove sezone nastupiti u ligaškom dijelo Konferencijske lige, te tamo imaju šest zagarantovanih utakmica. Tri kod kuće i tri u gostima.

Kako stoje stvari Borac će danas dobiti novo pojačanje za nastavak sezone, a radi se o dolasku napadača iz Burkine Faso.

Naime, Abdoul Tapsoba, napadač koji ima 23 godine u toku današnjeg dana trebao bi i zvanično biti predstavljen kao novi napadač Borca iz Banjaluke.

Svoju nogometnu karijeru Tapsoba je počeo u Obali Slonovače, tačnije u ekipi Mimosas iz koje je i septembru 2019. godine stigao u Belgiju.

Potpisao je tada za mladi tim Standarda, a za seniorski tim ovog kluba odigrao je ukupno 49 utakmica, te je postigao pet golova.

Slali su ga iz ovog kluba na posudbe, pa je kao posuđen nogometaš Standarda iz Liegea igrao za Sheriff iz Moldavije u čijem je dresu početkom prošle godine igrao u Konferencijskoj ligi protiv Partizana.

Nakon Sheriffa uslijedila je nova posudba, ovaj put u Francusku, tačnije u ekipu Amiensa u kojoj je proveo cijelu sezonu kao posuđen nogometaš tima iz Belgije.

Nastupao je u drugoj ligi Francuske, te je odigrao 16 utakmica, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

Posljednji gol, ukoliko gledamo sva takmičenja Tapsoba je postigao prošle godine i to 16. marta u dresu Sheriffa.

Zabio je tada Tapsoba u Konferencijskoj ligi, tačnije u osmini finala ovog takmičenja protiv Nice.

Sigurno je da će u Banjaluci imati velika očekivanja od njega zbog iskustva koje ima posebno u evropskim takmičenjima, prenosi Sportsport.ba.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.