10.9.2024. 18:10
0
UEFA šalje milione u Banjaluku: Evo koliko će Borac zaraditi novca
Fudbalski klub Borac iz Banjaluke prvi put u istoriji će predstavljati BiH u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Ovog puta po nešto drugačijem sistemu, bez klasičnih grupa, ali protiv veoma kvalitetnih rivala.

Zbog samog učešća u Konferencijskoj ligi, zaradiće se i za naše uslove, "ozbiljne pare" kao novčane nagrade koje stižu od UEFA.

Kako prenosi specijalizovani "Football Meets Data", UEFA bi u Borac trebalo da pošalje oko četiri miliona i šesto hiljada evra (oko devet miliona maraka), a u taj novac nisu uračunati rezultati i eventualni uspjesi crveno-plavih na mečevima koji se igraju tokom jeseni.

Svaki osvojen bod donijeće dodatni novac, a tu su i prodate ulaznice, sponzori i sve ostalo što ide uz učešće u evropskim takmičenjima. Djeluje da će Banjalučani na osnovu svega toga sasvim fino napuniti kasu.

Tabela pokazuje da će, prije nego što počne takmičenje, najviše zaraditi Kopenhagen kojem pripada oko 6,5 miliona evra, a zatim slijede Čelzi, Fiorentina, Legija, Bašakšehir, Betis... Ukupno će čak osam timova zaraditi preko šest miliona evra samo na osnovu nastupa u Konferencijskoj ligi i koeficijenta u prethodnih pet, odnosno deset godina.

Jedno mjesto ispod kluba iz Banjaluke našao se TSC iz Bačke Topole sa zaradom od 4.5 miliona evra, a najmanje će zaraditi Noa iz Jermenije, nešto manje od četiri miliona evra, prenosi "Mondo".


(Ajdin B.)

UEFABorac
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.