23.9.2024. 15:13
0
Turbulentno pred večerašnji derbi u Srbiji: Ugašena jedna od najpoznatijih navijačkih grupa Partizana
Od 19:00 sati u Beogradu se igra najveći derbi Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

Navijači Partizana svakodnevno iskazuju svoje nezadovoljstvo trenutnom Upravom kluba. Kako kažu, Partizan je “otet” od strane Uprave i navijači su uporni u namjeri da dođe do izmjena u stručnom štabu.

Šok za mnoge uslijedio je neposredno pred večerašnji derbi sa Crvenom zvezdom. Objavljen je video u kojem navijači Crno-belih uništavaju stadion svog voljenog Kluba. Video i fotografije uništenog terena pogledajte OVDJE.

Poslije toga uslijedila je još jedna loša vijest.

Ugašena je najpoznatija i najjača navijačka grupa Partizana – “Vandal Boys”. Iz grupe su se oglasili na društvenim mrežama i saopćili da grupa više ne postoji. Također, zapalili su sva obilježja grupe.

“Grupa Vandal Boys ORM koja je nastala 17.2.2001. godine, od današnjeg dana prestaje da postoji! Sastankom Vandala koji su osnovali grupu i ljudi koji su učestvovali u njenom radu su tako odlučili! Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim. Ako naše ime više nije sinonim za hrabrost, neće biti ni za neispravnost. Momci koji su je osnovali, danas su je i ugasili paljenjem zastava i obeležja. O našim pobjedama i porazima neka priča ulica…”, naveli su iz navijačke grupe.



Pored činjenice da su ispali iz Evrope, Partizan je loše ušao u aktuelnu sezonu. U šest odigranih utakmica upisali su 11 bodova.

S druge strane, Zvezda je prvoplasirana sa 19 osvojenih bodova.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.