23.9.2024. 16:34
0
Magoda posjetio košarkaše KK “Bosna” pred početak ABA 2 lige: Klub ima posebno mjesto u srcima svih Sarajlija i cijele Bosne i Hercegovine
FOTO: vlada ks
Ministar kulture i sporta KS, Kenan Magoda, danas je posjetio trening košarkaša KK "Bosna", koji se pripremaju za novu sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine i ABA 2 ligu.
U protekloj sezoni, KK “Bosna” je ostvarila značajan uspjeh osvajajući Kup "Mirza Delibašić", čime su se vratili u vrh bosanskohercegovačke klupske košarke.

Ministar Magoda je istakao da su ljubitelji košarke dugo čekali ovaj trenutak.

“Ponosan sam na povratak KK “Bosne” na sami vrh bh. i regionalne košarke. Nakon dugo godina osvajanje Kupa BiH donijelo je ponos našim građanima, a sada ćemo naše šampione gledati u ABA 2 ligi. Tokom mog mandata, zajedno s košarkašima i stručnim timom, uspjeli smo konsolidovati redove i stvoriti respektabilan klub – onako kako to “Bosna”  i zaslužuje. To je bio moj primarni cilj. Povećanje finansijske podrške Ministarstva i povjerenje u cjelokupni tim "Bosne", igralo je ključnu ulogu u ovom uspjehu. Nažalost, kroz historiju, klub je bio svjedok mnogim promjenama, ali "Bosna" nadilazi samu igru, čineći je dijelom sarajevske i bh. kulture. Sretan sam sto je na čelu kluba, Dubravko Barbarić, čovjek koji dijeli istu emociju, želju i sportsku viziju razvoja Bosne kao i ja. Mogu potvrditi da dolaze bolji dani za našu "Bosnu" i neka nam je svima sretan početak sezone”, rekao je ministar Magoda.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.