18.9.2017. 16:44
0
Njemačka dobila novog selektora
Dan nakon završetka europskog prvenstva, njemačka košarkaška reprezentacija je dobila novog izbornika. Chrisa Fleminga (47) je zamijenio Henrik Rodl (48).

 Njemačka je pod Flemingovim vodstvom izborila plasman u četvrtfinale EP-a, što je najveći njemački uspjeh u posljednjih deset godina. 

Američki stručnjak je vodio njemačku vrstu posljednje dvije godine, a sada se želi fokusirati na posao pomoćnog trenera u redovima Brooklyn Netsa.

Na klupi njemačke vrste naslijedit će ga dosadašnji asistent Rodl koji je potpisao ugovor do konca EP-a 2021. 

Rodl je bivši košarkaš berlinske Albe koju je trenirao od 2005. do 2007. Prije ulaska u stožer njemačke vrste vodio je i Trier, te drugu momčad njemačke reprezentacije.

Rodl je bio član njemačke reprezentacije koja je osvojila zlato na europskom prvenstvu 1993. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.