26.2.2024. 21:50
0
Collet: Prije godinu i po smo igrali u Sarajevu, i znali smo šta nas čeka, ali danas smo bolje igrali
FOTO: SC
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila u Mejdanu od Francuske sa 64:74, imala je naša reprezentacija dobru šansu da okrene utakmicu na svoju stranu, ali ipak iskustvo reprezentacije Francuske je bilo presudno.

Selektor "Trikolora" Vincent Collet je bio zadovoljan nakon pobjede svog tima.

“Znali smo prije utakmice koliko će biti teška, razgovarali smo sa igračima, znali smo kakva će biti atmosfera. Prije godinu i po smo igrali u Sarajevu, i znali smo šta nas čeka, ali danas smo bolje igrali. Dobro smo koristili svoje snage i slabosti, ali nismo baš isti tim kakav smo bili prije godinu i po. U stanju smo da igramo vrhunsku odbranu, a uspijevali smo puno bolje pronalaziti otvorene šuteve nego ranije. To je bio ključ utakmice. Najbolji igrač reprezentacije BiH, Džanan Musa, on je sjajan igrač, ali večeras smo mu napravili puno problema. Moji igrači su ga markirali jako dobro. U drugom poluvremenu smo počeli dobro, mnogo bolje smo pronalazili slobodne šutere nego u prvom poluvremenu. Možda smo u posljednjoj četvrtini mogli spriječiti povratak BiH, imali smo jedan loš momenat, imali smo jednu rotaciju koja nije dobro prošla, ali srećom smo zadržali hladne glave i uspjeli smo”, kazao je Collet.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.