1.8.2023. 9:17
0
Otkriveno koliko Jokić zarađuje od konja, svota je neočekivana
FOTO: USA TODAY Sports
Nikola Jokić je veliki ljubitelj konja, ali i konjičkog sporta, pa je nerijetko pričao o svojoj ljubavi.

Nikola Jokić je jedan od najplaćenijih košarkaša današnjice, a novac voli da ulaže u sopstvenu ergelu.

U posljednje dvije godine smo vidjeli da putuje po Srbiji, Crnoj Gori i Italiji kada se njegovi konji takmiče na trkama. Sada je po prvi put poznato i koliko zapravo zarađuje od tog sporta, prenosi N1.

Njegov omiljeni konj Breno Laumar je blistao na prethodnih pet trka, upisao je tri pobede uz dva druga mjesta, ali to ne znači da je Jokić zaradio veliki novac od tih trka.

Novac mu nije bitan, ali je do sada zaradio 46.263 dolara prenosi američki novinar Harrison Wind. To je otprilike plata koju dobije za devet sati od kada je sa Denverom potpisao supermaks ugovor.

Drugi konj Ami Del Duomo mu je donio na poslednjih pet trka redom 308, 925, 462, 462 i 1.079 eura.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.