14.5.2024. 12:47
0
Iako nije uspio odvesti Monaco na Final-four: Mike James je izabran za najkorisnijeg igrača Eurolige
Američki košarkaš Mike James proglašen je najkorisnijim igračem Eurolige za ovu sezonu, objavili su iz tog takmičenja.

Ovo je Jamesu prvi put da osvaja prestižno priznanje koje je prošle godine osvojio Saša Vezenkov prije selidbe u NBA ligu.

Razlika je što je tadašnji Sašin tim Olimpijakos stigao do Final-foura, a James je ostao slomljen kada je poražen od Fenera u tijesnoj seriji.


Amerikancu kao utjeha ostaje to što je triput zaredom vodio svoj tim u play-off i što će u njemu ostati jer dobija novi ugovor.

Imao je dvocifren broj poena u svakoj od 39 utakmica u sezoni sem u jednoj, a bio je drugi strijelac elitnog takmičenja sa 17,9 poena po meču.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.