20.10.2023. 22:54
0
Euroliga: Prekasno buđenje i treći uzastopni poraz Zvezde
FOTO: KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde treći put uzastopno su poraženi u Euroligi, u meču četvrtog kola izgubili su od Virtusa u Bologni sa 85:79.

Virtus je brzo i lako stvorio prednost u prvoj četvrtini, Zvezda je tek iz desetog pokušaja pogodila prvu trojku, a napad je bio potpuno raštimovan. Domaći tim već je u prvoj četvrtini imao i petnaest poena prednosti.

Potom smo do finiša meča gledali „harmoniku“ – Zvezda bi malo smanjila razliku, ali nije uspijevala da uhvati potpuni priključak. Sve do same završnice, Teodosić u sedmom pokušaju pogađa prvu trojku, a nedugo zatim Zvezda je imala -4 i napad, samo da bi Napier na izvođenju dodao loptu direktno Dobriću u ruke.

Donekle se iskupio trojkom u narednom napadu, ali premalo je vremena ostalo da bi Zvezda napravila preokret.

U sljedećem kolu Eurolige, Zvezda igra sa Partizanom u četvrtak, dok Virtus gostuje Asvelu dan kasnije, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.