26.2.2024. 21:04
0
Francuska u finišu slomila otpor "Zmajeva"
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru 2. kola kvalifikacija za Eurobasket poražena od strane Francuske rezultatom 64-74.

Na početku utakmice se osjetila značajna nervoza i jednih i drugih, a naročito gostujućih Francuza na koje je utjecala atmosfera u prepunom Mejdanu. Do posljednjih trenutaka prve četvrtine su naši momci vodili 15-9, ali su u posljednjoj minuti Pijetljovi postigli čak sedam poena pa je prva dionica završena 16-15 u korist gostiju.

U drugoj četvrtini smo gledali sličan ritam i jake odbrane te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 32-34.

Naša reprezentacija je već godinama prepoznatljiva po slaboj igri u trećoj četvrtini, a takav scenarij smo gledali i danas. Francuzi su u jednom momentu došli i do 12 poena prednosti, ali je fenomenalni Amar Gegić postigao trojku sa devet metara u posljednjoj sekundi i dao našoj ekipi nadu.

Pozitivni momentum se prenio na posljednju dionicu s obzirom da smo započeli četvrtinu serijom 6-0, ali su Francuzi uzeli stvari u svoje ruke i zasluženo slavili 64-74.

Džanan Musa je bio najefikasniji u našoj ekipi sa 15 poena i 3 skoka, a pratio ga je Kenan Kamenjaš sa 14 poena, 6 skokova i 2 asistencije. U francuskoj ekipi su najbolji bili Musini klupski saigrači Yabusele sa 16 poena i 9 skokova, te Vincent Poirier sa 13 poena i 8 skokova.

Francuska je prva u grupi sa omjerom 2-0, dok su košarkaši BiH na omjeru 1-1 i po svemu sudeći će dvomeč sa Hrvatskom u narednom prozoru odlučivati našu sudbinu po pitanju odlaska na Eurobasket.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.