4.3.2024. 7:51
0
"Leteći" Jusuf Nurkić: Uhvatio 31 skok i oborio nekoliko rekorda
Jusuf Nurkić je sinoć u susretu protiv Oklahoma Cityja oborio rekord Phoenixa po broju skokova na jednoj utakmici.

Nurkić je u porazu Sunsa od Oklahoma Cityja rezultatom 118:110 ostvario čak 31 skok i postavio rekord po broju skokova na utakmici.

Taj broj skokova u NBA ligi nije viđen još od 2010. godine kada je Kevin Love također uspio ostvariti 31 skok na jednom meču.

Zanimljivo da nijedan NBA igrač ove sezone nije uhvatio više od 26 skokova u utakmici što znači da je bh. centar postavio i rekord ove sezone.

Inače, osim rekordnog broja skokova Nurkić je dodao još 14 poena te je tako stigao do novog double-double učinka. Dodao je i četiri asistencije.

Dosadašnji rekorder je bio Tyson Chandler koji je 2016. godine protiv Atlante imao 27 skokova.


(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.