25.3.2024. 18:45
0
Najbolji asistent turske Superlige postaje reprezentativac BiH?
FOTO: championsleague.basketball
Nate Mason mogao bi postati reprezentativac Bosne i Hercegovine, saznaje MeridianSportBH.

28-godišnji Amerikanac nastupa u turskom Yukatel Merkezefendiju, a sada je glavna meta Zmajeva pošto su Kevin Panter i Wade Baldwin po svemu sudeći neuhvatljivi.

Do sada, kao naturalizovani igrač za Zmajeve nastupao je John Roberson.

Mason je prošao koledž u Minnesoti, nakon čega 2018. godine nije izabran na draftu. U Evropu je prvi put došao 2020. godine u Hapoel Eliat, a zatim je igrao za Avtodor, Guangzhou, Le Mans, te Yukatel gdje trenutno nastupa, piše MeridianSportBH.

On je trenutno četvrti najbolji strijelac turske Superlige sa prosjekom od 19,41 poena po meču, a najbolji je asistent lige sa 7,29 asistencija po meču.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Eurobasket nastavlja u novembru, kada će odigrati dvije utakmice protiv Hrvatske.

Košarka
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.