9.8.2024. 21:45
0
Durant se svađao sa navijačima: Nikog nije briga što vi mislite da je Jokić najbolji igrač na svijetu
Kevin Durant, legendarni NBA košarkaš, imao je važnu ulogu u dramatičnom preokretu i pobjedi SAD-a protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara (95:91).

Durant je imao samo devet poena, ali sedam od njih ubacio je u posljednjoj četvrtini kada su Amerikanci došli do preokreta. Postigao je i jedan od odlučujućih koševa, onaj 34 sekunde prije kraja za 93:89. Nakon slavlja, Durant je našao vremena da se obračunava s navijačima na društvenoj mreži X.

Naime, on se javio na jednu objavi na kojoj je korisnik pod imenom Swipa napisao sljedeće:

- Srbija je najtalentiraniju ekipa u historiji odvela na rub u utakmici koja je odlučivala o medalji. Amerikanci su bili favoriti i po kladionicama trebali pobijediti sa 16 poena razlike. Cijela zemlja trebala bi biti ponosna.

Durant je pitao korisnika odakle je on, a onda su ostali korisnici, pisali kako je američka zvijezda umorna od navijača Denvera koji su protiv "Dream Teama".

- Navijati protiv Amerike? Misliš, kao svi oni Amerikanci koji su ismijavali Noaha Lylesa jer nije osvojio zlato u svojoj zadnjoj utrci? Klasični dvostruki standardi. Samo priznaj da te muči što je Jokić očito najbolji igrač na svijetu - napisao mu je izvijesni Mike Smith.

Durant je žestoko reagovao.

- Svim navijačima Denver Nuggetsa poručujem da nikog nije briga za koga vi mislite da je najbolji igrač u ligi. Igrači imaju veliko poštovanje prema Jokiću, ne volimo ga kao vi, ali većina je zadivljena njegovom briljantnošću. Trolanje vas, koji navijate protiv nas, dio je igre. Pomirite se s tim - poručio je KD.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.