18.10.2024. 15:46
0
Podvarak hljeb
Kad se približi zima, vrijeme je za kiseli kupus i suho meso, ali ne u sarmi, već u hljebu. Zanimljiv recept koji će vas zgrijati tokom hladnih dana.
Sastojci:

hljeb:
300 g brašna
1 kašika instant kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
10 ml ulja
50 ml tople vode
100 ml mlijeka

nadjev:
300 g kiselog kupusa
100 g suhog mesa
20 ml ulja
biber

U veću zdjelu uspite brašno pa ga pomiješajte s kvascem, šećerom i soli. Potom, dodajte mokre sastojke: toplo mlijeko, toplu vodu i ulje. Umijesite glatko tijesto, pa ga ostavite na toplom.

Za to vrijeme kiseli kupus izrežite na trakice, pa ga izdinstajte na ulju. Dovoljno je samo da ga fino pobiberite, jer je kiseli kupus već slan.

Kada tijesto nadođe, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površni u oblik pravougaonika na debljinu od 1 cm. Po sredini tijesta poredajte izdinstani kiseli kupus, a po njemu poredajte deblje kriške suhog mesa. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva, pa hljeb prebacite u tepsiju.

Stavite peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok fino ne porumeni, otprilike oko 30 minuta. 

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.