27.9.2016. 10:34
0
Trećina odraslih i tokom noći provjerava poruke na mobitelu
Trećina odraslih provjerava poruke na mobitelu kada se probudi noću, pokazuje istraživanje kompanije Deloitte provedeno u Velikoj Britaniji.

Također, osobe sklone pretjeranoj upotrebi mobitela priznaju kako njihovo ponašanje izaziva svađe s partnerima, prenose mediji.

Pretjerana upotreba tzv. pametnih telefona je najizraženija u dobnoj grupi od 25 do 34 godine, no njoj je podleglo i 11% osoba starijih od 65 godina.

Oko 10% sudionika istraživanja je priznalo kako gotovo uvijek koristi mobitel dok jedu kod kuće ili u restoranu, a trećina redovno koristi mobitel kada je u društvu prijatelja.

Stručnjaci vjeruju kako je ova pojava privremena zbog toga što su tzv. pametni telefoni relativno novi - u široku upotrebu su počeli ulaziti prije 9 godina.

Procjenjuje se kako ih koristi 80% odraslih Britanaca.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 4000 osoba.

 (FENA)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.