1.12.2023. 22:55
0
Ugroženi iPhone uređaji, Apple izdao važno upozorenje
FOTO: ilustracija
Ako imate iPhone, iPad ili Mac, trebalo bi da što prije ažurirate svoj uređaj, jer je Apple objavio popravku za dvije Zero Day ranjivosti pomoću kojih hakeri mogu da vam ukradu lične podatke.

Kako je rečeno, oba problema odnose se na WebKit "motor" koji se koristi za Safari na svim platformama. Ugroženi su iOS, iPadOS i macOS, što znači da je potencijalno širok spektar uređaja koji mogu biti napadnuti.

Jedan od problema je "procesuiranje internet sadržaja gdje mogu da budu izložene osetljive informacije. Drugi problem se odnosi na to da postoji rizik od zlonamjernog koda koji haker ubacuje zato što postoji greška u memoriji.

Ispravke se nalaze u iOS 17.1.2, iPadOS 17.1.2 and macOS 14.1.2 verzijama, kao i na Safariju 17.1.2 za macOS Monterey i macOS Ventura operativne sisteme.

Apple kaže da su sljedeći modeli ugroženi:

* iPhone XS i kasniji modeli

* iPad Pro 12.9-inch 2nd generation i kasniji, iPad Pro 10.5-inch, iPad Pro 11-inch 1st generation i kasniji, iPad Air 3rd generation i kasniji, iPad 6th generation i kasniji, kao i iPad mini 5th generation i kasniji.

* macOS Monterey, macOS Ventura i macOS Sonoma

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.