14.12.2023. 10:31
0
Dinu Merlina pitali da li mu je ovo bila oproštajna turneja: "Nikad ja to nisam rekao. Neću zatvoriti ta vrata zauvijek"
Kada je ljetos Dino Merlin najavio koncert u beogradskoj Štark areni, karte su nestale za svega nekoliko sati. I tako četiri puta za redom.

Poznati muzičar nakon osam godina poklonio se publici širom regiona, a turneja Dine Merlina sigurno je obilježila godinu na izmaku.

Pjevač je osim Balkana otišao i dalje u Evropu, pa je tako neposredno prije koncerata u Zagrebu napunio čak dvije arene u Švicarskoj.

Kako je i sam istakao u razgovoru za hrvatske medije, ovoliko interesovanje za njegove koncerte ga je iznenadilo jer ipak ima 61 godinu, ali je ujedno to i dokaz da kvalitet ne pita za godine i vrijeme.

Nakon četiri decenije provedene na sceni, mnoštva hitova i koncerata, na pitanje da li se umorio, Merlin je iskreno odgovorio.

-Nekad da. Nekad mi dođe svega preko glave, a onda kad napišem pjesmu i kad to komešanje ponovo počne, javlja se želja da se pjesma prenese pred nekim. Pa kad sve završite i ta pjesma zaživi, dolazi koncert pa turneja i tu je završena priča - kaže Merlin.

Pričalo se da je ova turneja Dine Merlina oproštajna, ali on ne misli tako:

-Nikad ja to nisam rekao. Ne osjećam se tako. Mislim da još imam šta reći i neka to ide. Neću zatvoriti ta vrata zauvijek, pa ćemo vidjeti šta će donijeti budućnost - rekao je popularni Čarobnjak.



(Ajdin B.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.