15.8.2017. 20:45
0
Počele pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa
Novi trener Jedinstva AtlasRelaxa Damir Cipurković obavio je danas prozivku rukometašica, a u večernjim satima na stadionu Tušanj u Tuzli održan je prvi trening.

Nakon dobrodošlice čelnika kluba, Cipurković je najavio težak i naporan rad kako bi ekipa što spremnije dočekala početak nove takmičarske sezone, u kojoj će tuzlanske „labudice“ poslije osam godina kročiti na evropsku scenu u okviru Challenge kupa.

- Radit ćemo dva puta dnevno. Prvih sedam dana na stadionu, a potom ćemo ući u Mejdan i početi rad s loptom. U pripremnom periodu odigrat ćemo sigurno sedam utakmica, a nastojimo ugovoriti još nekoliko s domaćim i ekipama iz Srbije. Niko od vas nema zagarantirano mjesto u ekipi, za njega se trebate izboriti i svi krećete od nule. Teren je jedino mjerilo - naglasio je Cipurković.

Na prvom treningu pojavilo se osam novih igračica, a to su Ivana Rajković (Rtanj, Boljevac), Ivana Sikimić (Mladost, Nova Pazova), Dejana Kulić (Radnički, Kragujevac), Šejla Kararić i Adrijana Damjanović (Mira, Prijedor), Damljana Bošnjak (Radnik, Bijeljina), Nadja Škapur (Živinice) i Amina Bajrić (Krivaja, Zavidovići).

Iz prošlogodišnjeg sastava bile su: Admira Zvekić, Marija Belušević, Martina i Matea Šumelj, Selma Omerović i Jasmina Osmanović.

Dozvolu za par dana zakašnjenja dobile su Neira Midžić i Marijana Sorak, dok je Sumeja Mujkić na postoperativnom tretmanu. 

Već 25. augusta Tuzlanke će odigrati prvu pripremnu utakmicu, a protivnik u Šapcu bit će im igračice Medicinara, aktuelnog prvaka Srbije.

U ovom mjesecu odigrat će još utakmicu u Tuzli protiv Loznice, dok će u septembru nastupiti na turnirima u Osijeku i Loznici, da bi 6. septembra u Mejdanu dočekali ekipu Vukovara.

Trener Cipurković najavio je da će na fizičkoj pripremi igračica raditi Muris Đug, profesor Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Tuzli. 

- Sve su igračice još prije 15 dana dobile program individualnog rada, tako da se nadam da su došle u dobroj kondiciji. Radit ćemo naporno, jer u ovoj sezoni želimo "napasti" naslov prvakinja BiH, te da što bolje prođemo u Challenge cupu gdje nam je protivnik PAOK iz Soluna - zaključio je Cipurković.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.