19.1.2024. 19:21
0
Portugal pobijedio Sloveniju i tako im srušio snove o polufinalu Eura
Prvi susret današnjeg programa Evropskog rukometnog prvenstva u Barclaycard Areni odigrali su Slovenija i Portugal. U neizvijesnom meču bitnu pobjedu ostvarila je ekipa Portugala rezultatom 33:30.

U drugi meč druge faze takmičenja Slovenija je ušla sa četvrte pozicije i dva osvojena boda koliko je imao i Portugal prije ovog susreta, ali su Portugalci u susret ušli sa treće pozicije.

Meč je otvoren igrom gol za gol bez ostvarivanja velike rezultatske prednosti za jednu ili drugu reprezentaciju, no ipak Portugalci sredinom prvog poluvremena prave seriju 1:6 i stižu do četiri gola prednosti. Stečena prednost nije dugo trajala jer su Slovenci napravili seriju od 4:0 i vratili stvari na početak. Do kraja poluvremena ekip su se smjenjivale u rezultatskoj prednosti, a konačan rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 16:17 u korist Portugala.

Drugo poluvrijeme je počelo u istom ritmu, ali su opet Portugalci u uvodnih desetak minuta napravili seriju od 1:6 i stekli prednost od pet golova.

U zadnjih pet minuta Portugalci su ušli sa prednošću od tri gola pri rezultatu od 28:31. Prednost su Portugalci uspjeli sačuvati do kraja susreta i slaviti sa rezultatom 30:33.

Gledajući individualne učinke bitno je istaći nastup Martima Coste koji je u dresu Portugala postigao 11 golova iz 14 udaraca sa ukupnih 79% uspješnosti, te je na kraju proglašen za igrača utakmice, a u dresu Slovenije istakao se Borut Mačkovšek sa šest golova iz osam pokušaja.

Ovi porazom Slovenija je ostala na dva boda i tako umanjila šanse za prolazak u polufinale prvenstva. Slovenija ima još da odigra susrete protiv Nizozemske i Danske, a Portugal još uvijek može da sanja polufinalu s tim da im trebaju pozitivni rezultati protiv Danske i Nizozemske, prenosi SCsport.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.