21.1.2024. 8:39
0
Hrvatska ostala bez polufinala, Gojun "osuo" paljbu po Hrvatima: Karabatić ima preko 40 godina, nema umora!
Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je jučer od Mađarske u 2. kolu druge runde Evropskog prvenstva (29:26) i tako izgubila realne šanse za prolazak u polufinale.

Rukometaši Hrvatske su napravili mnogo grešaka u napadu, što ih je u konačnici "došlo glave", a igrače je žestoko kritikovao doskorašnji reprezentativac Jakov Gojun.

- Dosad smo davali podršku, ali smo izgledali kao da igramo za od 9. do 12. mjesta. Govor tijela je bio katastrofalan kod naših igrača. Mađarima je prolazilo sve, Banhidi, Bodo, nismo bili pravi. Pristup nije bio dobar. Ne možemo živjeti na slavi protiv Španije i što smo igrali korektno protiv Francuske pa ćemo danas lagano - rekao je Gojun koji je RTL-ov stručni komentator tokom ovog prvenstva.

Nije bio zadovoljan zalaganjem hrvatskih rukometaša na meču protiv Mađarske.

- Ne može se tako. Moraš dati 300 posto. Ne kažem da nisu dali, ali psihički nisu bili spremni. Umor? Nikola Karabatić ima 40 godina i igra 45 minuta. Ne smije se niko vaditi na umor. Mi šest na šest nismo još dovoljno dobri. Protiv Francuske smo zabijali lagane golove, ali danas to nije bio slučaj.

Mislim da trenutno nemamo kvalitetu za polufinale. Mladost imamo, budućnost imamo, ali ne možemo s deset, dvanaest grešaka dobiti velike ekipe. I uz to ne trčimo. Mađari nisu velika ekipa i njih smo morali pobijediti - poručio je Jakov Gojun.

Inače, 38-godišnji Jakov Gojun se od reprezentacije Hrvatske oprostio 2018. godine.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.