25.5.2024. 17:26
0
Reprezentacija u sjedećoj odbojci pobijedila Njemačku i osvojila Zlatnu ligu nacija
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, nastavila je dominaciju na velikoj sceni novim trijumfom, ovaj put u četvrtom kolu Zlatne lige nacija.

Izabranici selektora Ifeta Mahmutovića danas su sa 3:0 po setovima savladali selekciju Njemačke i to rutinski, iako je bilo riječ o derbiju Zlatne lige. Ovom pobjedom kolo prije kraja osvojili smo Zlatnu ligu nacija.

Prvi set naši momci su dobili sa 25:15 za svega 15 minuta igre što dovoljno govori o dešavanjima u prvom setu.

U drugom setu poveli smo 11:6, Njemačka se vraća serijom od 4:1, smanjuju na 12:10, ali to je bilo sve. Drugi dio drugog seta pripada našoj selekciji koja je brzo vratila pet poena prednosti, a zatim set privela kraju sa 25:19.

I treći set otvaramo furiozno, poveli smo 8:3, Njemačka se ipak vraća i sredinom trećeg seta na semaforu je bilo 13:12. Nakon serije Njemačke ide serija naše reprezentacije, bilo je malo uzbuđenja na kraju trećeg seta, ali ipak dobro se završilo za naš tim.

Na kraju trećeg seta 25:21 za Bosnu i Hercegovinu i konačnih 3:0. Tako su naši momci upisali četvrti trijumf u ovogodišnjem izdanju Zlatne lige nacija.

Sutra od 13 sati igramo meč petog kola protiv selekcije Ukrajine gdje imamo priliku Zlatnu ligu završiti bez poraza.

Ovo je ujedno i dobra priprema za glavni događaj koji očekuje sjedeće odbojkaše ove godine, a to su Paraolimpijske igre u Parizu u mjesecu augustu, prenosi Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.