26.6.2024. 16:36
0
Uskoro letovi iz Tuzle za Istanbul
Višemjesečne aktivnosti na uspostavljanju novih partnerstava i aviolinija s Međunarodnog aerodroma Tuzla počinju davati rezultate.

Prvi put od svog postojanja s aerodroma u Tuzli bit će uspostavljene direktne linije s najvećim turskim gradom - Istanbulom.

Iz izvora u turskom Ministarstvu saobraćaja Hayat.ba saznaje da će dvije poznate turske aviokompanije uspostaviti stalne letove između Tuzle i Istanbula.

Realizacija je planirana najkasnije u septembru, ali se očekuje da bi prvi putnici iz Tuzle mogli poletjeti za grad na Bosforu i ranije.

Iako iz turskog ministarstva nisu otkrili o kojim aviokompanijama se radi, sasvim je izvjesno da je jedna od njih AJet (AnadoluJet).

Naime, krajem maja premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić ugostio je jednog od direktora AJeta.

Gost iz AJeta je tokom posjete obišao i Međunarodni aerodrom Tuzla gdje se sastao s direktorom Dževadom Halilčevićem i delegacijom aerodroma.

Nakon što su mu predstavljeni kapaciteti i mogućnosti aerodroma, direktor AJeta sačinio je pozitivan izvještaj o uspostavljanju partnerstva i letova Tuzla-Istanbul.

Druga aviokompanija koja će uspostaviti letove iz Tuzle je također turski avioprijevoznik u privatnom vlasništvu.

Osim redovnih linija između Tuzle i Istanbula u ovoj godini, već od naredne s Međunarodnog aerodroma Tuzla moći će se četiri puta sedmično letjeti i za popularnu destinaciju Antalyju.

Iako još uvijek nema zvaničnih potvrda iz Vlade Tuzlanskog kantona, sasvim je izvjesno da je dolazak dva avioprevoznika u Tuzlu rezultat posjeta delegacije ovog kantona, predvođene premijerom Halilagićem, početkom maja, Ankari i Istanbulu.

Podsjećamo, nakon sastanka u Ministarstvu saobraćaja Turske, premijer Halilagić je izjavio:

"Jedan od prioriteta Vlade Tuzlanskog kantona je Međunarodni aerodrom Tuzla. To govorimo i, evo, praktično dokazujemo.

Kvalitetno funkcionisanje aerodroma, njegovo stabilno, održivo i rentabilno poslovanje je izazovno, ne samo u Tuzli, nego bilo gdje na svijetu.

Zato je od izuzetnog značaja razviti poslovne odnose sa onima koji imaju iskustvo i potrebne resurse u ovoj oblasti. Dakle, s onima koji nam mogu pomoći.

Turska i delegacija s kojom smo danas razgovarali su sigurno jedna od najvažnijih adresa na kojima tražimo iskrene partnere.

Ova posjeta i iskren razgovor s našim prijateljima bili su ohrabrujući i nadam se, vjerujem da ćemo uskoro zajedno vidjeti i radovati se plodovima današnjih razgovora".

Vijest o povezivanju Tuzle i Istanbula, ali i Antalyje dolazi u periodu otežanog poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Stoga, uspostava saradnje s AJetom dolazi u dobro vrijeme i za očekivati je da predstavlja početak novog, uspješnog poglavlja za Međunarodni aerodrom u Tuzli, ali i cijeli TK.

(NAP)

0
LIFESTYLE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.