21.10.2019. 15:41
0
Iskasapila staricu: Ispovijest sina žene koju je raskomadala kćerka političara
Moja majka Majda bila je mnogo dobra žena, a komšinica je to dobro iskoristila, uzela novac od nje a zatim je ubila – kaže sin
– Moja majka Majda je bila mnogo dobra žena, a komšinica je to dobro iskoristila, uzela novac od nje a zatim je ubila – kaže Dejan Garović, sin Zemunke Magde Garović (80), koju je, kako se sumnja, prije četiri mjeseca ubila Jelena Špagović (25), a zatim njeno tijelo iskasapila.

Osumnjičena Jelena Špagović, djevojačko Dujović, kćerka je političara Saše Dujovića, inače bivšeg poslanika i nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske desnice. Uhapšena je 6. jula, tri nedjelje poslije zločina, a sa njom je tada priveden i mlađi brat Momčilo Dujović (21), osumnjičen da joj je pomogao u brutalnom ubistvu Majde Garović.

– Jelenu sam poznavao iz viđenja, kao komšinicu. Nije mi djelovala sumnjivo, uvijek je bila pretjerano ljubazna – kaže sin ubijene Majde, koji ne želi da nagađa da li je možda osumnjičena komšinica bila “mnogo ljubazna” upravo iz razloga da bi uzela novac od njegove majke, a zatim je i usmrtila.

Dejan napominje da mu majka nikada nije pričala o Jeleni, koja je sada osumnjičena za njeno ubistvo.

– Niko od nas nije ni znao da je Jeleni majka dala novac. Vjerovatno je majku bilo sramota da nam kaže za to da je neko koristi – dodaje neutješni sin.

Ni Dejan, ni ostali članovi porodice ne znaju dokle je stigao postupak za ubistvo njegove majke. Koliko mu je poznato, Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici optužnicu još nije podnijelo protiv Jelene Špagović zbog optužbi za ubistvo Majde Garović, a ona je još u pritvoru.

Zločin je otkriven 20. juna nakon što je ugljenisano tijelo starice našao mještanin koji je šetao vikend-naseljem u Krčedinu i u Dunavskoj ulici vidio prevrnuti kontejner. U kontejneru – dijelovi tijela nesrećne žene. Ugljenisani trup bio je, zapravo, van kontejnera, a u njegovoj blizini nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, za koju se tada vjerovalo da ima oko 65 godina.

Kako je 16. juna prijavljen nestanak Majde Garović, ubrzo je utvrđeno da su nađeni njeni posmrtni ostaci i tada je klupko zločina počelo da se odmotava. Dvije nedjelje kasnije, policija je uhapsila Jelenu Špagović, medicinsku sestru, osumnjičenu da je ubila Majdu, a njenog brata Momčila Dujovića zbog sumnje da joj je pomagao.

U istrazi je ustanovljeno da su žrtva i osumnjičena za zločin bile komšinice, dijelila ih je samo ograda, i uprkos velikoj razlici u godinama, družile su se, što su potvrdile objave na društvenim mrežama. Jelena se u međuvremenu razvela od supruga, ali je po svemu sudeći ostala u kontaktu sa Majdom, od koje je, kako je utvrđeno, pozajmila 2.500 eura.

Novac starici nije vratila, i upravo se taj dug pominje kao motiv zločina. Vjeruje se da je Jelena namamila bivšu komšinicu, vjerovatno obećanjem da će joj vratiti pare, ubila je, a zatim da bi prikrila zločin, njeno tijelo prevezla do Krčedina i zapalila ga. Prve informacije bile su da joj je upravo mlađi brat pomogao da tijelo iznese iz kuće, ali je utvrđeno da on ipak nije znao za zločin.

I dalje je misterija gdje su svi dijelovi tijela, konkretno ruke ubijene starice. Naime, pojedini dijelovi nisu nađeni pored kontejnera u Krčedinu, te se ne odbacuje mogućnost da ih je osumnjičena bacila na nekom drugom mjestu, duž puta Beograd-Krčedin.

Majdin sin Dejan kaže da porodica još tuguje, te da brinu o ocu, Majdinom suprugu. Upravo je on i prijavio Majdin nestanak, nakon što se vratio iz njihove vikendice u Karlovčiću. Poslije nalaženja tijela i hapšenja osumnjičene, Majdinom suprugu, zbog njegovog teškog stanja, nije odmah rečeno da mu je supruga ubijena, prenosi Blic.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.