22.7.2023. 12:25
0
Raste broj poginulih od posljedica nevremena u Srbiji
Žena (1943) stradala je kada se vatra sa drveta u koje je udario grom proširila na kuću u Masarikovoj ulici u Pančevu, uz koju se to drvo nalazilo.

Prema nezvaničnim informacijama, žena je pokušala da ugasi požar, ali se verovatno nagutala ugljen-monoksidom i ugušila.

Hitna pomoć je izašla na teren i mogla je samo da konstatuje smrt. Kako saznaje RTS, žena je u toj kući živjela sama.

Više javno tužilaštvo u Pančevu obavilo je uviđaj i nije naređena obdukcija.

I tokom nevremena u Bačkoj Palanci, oko 1.30 poslije ponoći, nastradao je 66-godišnji muškarac, kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, potvrđeno je RTS-u u policiji.

Predsjednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica za Tanjug je rekao da je on golom rukom uzeo kablove, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na mjestu događaja.

Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena stabla sami.

Srbiju je juče zadesilo jako nevrijeme, uslijed kojeg je poginulo i jedno dijete u Novom Sadu, a spaseno je pet osoba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.