22.3.2024. 8:35
0
Kurti objavio video: Srbija provocira vojnim vježbama u blizini granice s Kosovom
FOTO: N1
Kosovski premijer Albin Kurti optužio je zvanični Beograd da namjerno provocira vježbama Vojske Srbije u blizini granice s Kosovom.

Kurti je kasno sinoć na Facebooku objavio video na kom se vidi kretanje specijalizovane jedinice Vojske Srbije uz kosovsku granicu.

- Na samo nekoliko metara od granice s Kosovom, kod sela Banje u Zubinom Potoku, tokom dana primijećene su specijalizovane jedinice Vojske Srbije. Slična kretanja zabilježena su i u selu Oslare u Bujanovcu, u blizini granice s Kosovom - napisao je Kurti.

Kosovski premijer je podsjetio da je srbijanski predsednik Aleksandar Vučić prije nekoliko dana javno zaprijetio Kosovu rekavši da će "Srbija sačekati najbolji mogući trenutak i iskoristit ću priliku da djelujem".

- Svjesni smo da Vojska Srbije izvodi redovne vježbe i da ih koriste kao izgovor za namjerne provokacije u blizini granice s Kosovom. Pažljivo pratimo da li će pokušati da pređu granicu, jer nije normalan ovakav prilaz njihovih vojnih vozila - naglasio je Kurti.



(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.