2.6.2024. 21:09
0
Vučić: "Batinaši tuku poštene ljude iz SNS-a, pobijedit ćemo vas ubjedljivije nego prošli put!"
FOTO: screenshot
Lokalni izbori u Srbiji završeni su večeras u 20 sati. Građanima koji se zateknu na biračkim mjestima u vrijeme zatvaranja bit će omogućeno da glasaju, prenose agencije.

Izbori se organizirani u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština.

Građani su birali odbornike Skupštine grada Beograda i lokalnu vlast u još 14 gradova, 51 opštini i 23 gradske opštine. Izbori su protekli uz mnogo incidenata, kako opozicija tvrdi, u režiji vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Aktuelni predsjednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić je na ulazu u izborni štab svoje partije upitan da prokomentariše to što se narod tuče na ulicama.

Vučić je rekao da batinaši tuku poštene ljude.

"Ne tuče se narod, batinaši tuku poštene ljude iz SNS-a. Pobijedit ćemo vas ubjedljivije nego prošli put. Da znate da uvijek govorim istinu, kao što sam rekao za Real Madrid", rekao je Vučić u ciničnom tonu.

Prvi preliminarni rezultati očekuju se već nakon prvog sata od zatvaranja biračkih mjesta.

Do 19 sati izlaznost je bila 41,5 odsto, saopćio je Raša Nedeljkov iz CRTA.

Procjena CRTA je da će do kraja glasati manje od 200.000 do 220.000 građana nego na prošlim, decembraskim izborima.

"Preliminarni izvještaj ćemo imati sutra“, istakao je on, prenosi Danas.

Predstavnici opozicije u Nišu upozorili su da su "sve gradske javne institucije, preduzeća i ustanove stavljene u službu Srpske napredne stranke“ i da će oni zbog takvog kršenja zakona podnijeti krivične prijave.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.