3.7.2024. 12:43
0
Određen pritvor Novopazarcu koji je podržao Žujovića, napisao mu: "Brate naš, Allah te primio i počastio Dženetom, makar si probao nešto"
FOTO: MUP RS
Novopazarcu M.D., jučer je, određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog sumnje da će u kratkom periodu ponoviti krivično djelo, piše Telegraf.rs.

Okrivljenom M.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela javno podsticanje na izvršenje terorističih djela.

Osumnjičeni je na saslušanju priznao da podržava Islamsku državu. M.D. je na jednoj društvenoj mreži podijelio fotografiju Miloša Žujovića, koji je iz samostrijela ranio žandarma ispred izraelske ambasade, uz citat "Brate naš, Allah te primio i počastio Dženetom, amin, makar si probao nešto i zaboljelo te stanje u Gazi".

Žujovića je ranjeni žandarm savladao i pucao u samoodbrani u njega, od kojih povreda je Žujović preminuo, Telegraf.rs.

Beograd
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.