1.8.2024. 14:06
0
Muškarac na plaži u Dubrovniku pokazivao spolni organ ženama i djeci
FOTO: unsplash/ilustracija
Na plaži u Dubrovniku ovog je ljeta primjetan veći broj preverznjaka koji mašu svojim spolnim organom i zadovoljavaju se u javnosti pred ženama i djevojkama, a nekad čak i pred djecom.

U jednom takvom gnusnom slučaju majka djeteta pokušala je intervenisati da bi je perverznjak onda fizički napao. U ostalim slučajevima žrtve su uglavnom žene koje su toliko ostale istraumatizirane da se boje više otići na plažu, piše Dubrovački vjesnik.

Zakon ovakvo ponašanje većinom tretira kao kršenje javnog reda i mira te vrijeđanje moralnih osjećaja građana zbog čega su kazne za ovakvo gnjusno i sramotno ponašanje preblage. Počinitelji nemaju nikakve posljedice niti se radi na prevenciji ovakvoh ponašnja na što često upozoravaju udruge za zaštitu žena od nasilja. 

Ovakvi drski perverznjaci narušavaju i reputaciju Dubrovnika kao sigurnog grada i turističke destinacije, a jedna je djevojka za Dubrovački vjesnik ispričala svoje stravično iskustvo s manijakom koji se zadovoljavao na plaži.

- Problem je što u nas u zakonu nema propisane neke kazne koja bi prevenirala veće nasilje od ovog koje se meni dogodilo. Osjećam se napadnutom, mada me taj čovjek nije dotaknuo. Bilo je odvratno vidjeti kako je izvadio spolovilo i počeo se samozadovoljavati. Po mojoj procjeni, ima između 25 i 30 godina. Bila sam sama na stijenama i doslovno pobjegla u kupaćem kostimu. Kad sam sjela u auto, nisam mogla ni voziti koliko sam se uplašila. Imam noćne more - ispričala je uplašena djevojka.

 
Dubrovnik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.